A képregények és filmek, amelyekben természetfölötti képességekkel bíró szuperhősök veszik fel a harcot a sötétség erőivel szemben, minden korban megmozgatják a gyermekek fantáziáját. Csak elég ránézni egy óvodás vagy kisiskolás ruhájára és felszerelésére, máris számtalan Pókember, Denevérember és Szupermen képét, feliratát láthatjuk. A felnőttek is mindig egyfajta megelégedéssel nyugtázzák, ha a fikció világában találkoznak olyan szereplőkkel, akik az ő rejtett vágyaikat teljesítik be: tudnak repülni, lehetetlen felada­tokat oldanak meg, harcolnak a jóért stb.

A június 19-25. között tartott hittantáborunkban azt mutattuk be a résztvevő 100 gyermeknek, hogy egészen hétköznapi emberek is válhatnak „szuperhősökké”, ha átadják életük irányítását a mindenható Istennek. Gedeon, Jósiás, Józsué, Dániel és az Úr Jézus Krisztus bibliai történetének segítségével felismerhették a gyermekek, hogy velük is történhetnek rendkívüli dolgok, ők is olyan feladatokat tudnak megoldani, amelyekre maguktól nem lennének képesek. Emberek megmentésében közreműködhetnek, változásokat vihetnek végre a környezetükbe stb.

A történeteket korabeli jelmezek és díszletek segítségével mutatták be a lelkipásztorok, hitoktatók és tanárok, majd kiscsoportos beszélgetéseken mélyítették tovább az üzenetet.

Az öt csoportra osztott gyermeksereg a közös éneklés és játékos feladatok mellett gyűjtögette a csapat pontjait.

A reformáció 500. évfordulójára emlékezve a gyermekek bepillantást nyerhettek az üdvtörténet egyik kiemelkedő időszakába is, amikor a reformátorok megértették: kegyelemből, hit által üdvözülhetünk, kizárólag Krisztus érdeméért, amiért egyedül Istené a dicsőség, és amiről csak a Biblia által szerezhetünk ismereteket.

A megtanult aranymondásokkal pedig a bibliai történetét üzenetét foglaltuk össze.  A játékos ismeret és hitismeret szerzés mellett számtalan más formában is kikapcsolódhattak a gyermekek pl.: délutánonként kézműves foglalkozások, vízibombázás, kincskeresés. A legkedvesebb gyermekprogram azonban a két „vízi party” volt, ahol gyermekek a templom kertben felállított medencékben és locsoló csöveken át hűsölhettek a nagy nyári melegben. A vízi pisztolyt hamar vödrökre cserélték és tiszteletes bácsit és nénit sem kímélték.  Itt bizony senki sem maradhatott szárazon.

Isten szuperhősei a konyhában is ott voltak és napról-napra gondoskodtak a gyermekek ételéről és italáról. Június 24-én, szombaton családi napot szerveztünk a résztvevő gyermekeknek, testvéreiknek és szüleiknek. Az együttlét a templomban kezdődött, ahol a lelki alkalom mellett egy rövid kisfilmmel mutattuk be a reformáció üzenetét, majd egy másik kisfilmmel bátorítottuk a családokat a hit útján való elindulásra és megerősödésre. Ezek után következett a családi vetélkedő hét állomása, melynek végeztével egy finom bográcsossal pótolhatták vissza a befektetett energiát. Június 29-én, vasárnap az istentiszteleten zártuk a tábort, ahol bemutattuk a szülőknek és gyülekezetnek, miről is tanultunk ezen a héten, majd a legügyesebb csapat átvehette a  megérdemelt jutalmat. Istennek adunk hálát ezért a gyermekhétért, örömmel gondolunk vissza annak áldásaira, kihívásaira, feladataira. Köszönjük mindazoknak, akik segítségükkel, támogatásukkal, imádságukkal segítették ezt a gyermekmissziós hetet.

Mindezért soli Deo gloria, „egyedül Istené a dicsőség”!