“Fogadjátok be egymást, ahogyan Krisztus is befogadott titeket Isten dicsőségére.”

Róm 15,7 (Pál levele a rómaiakhoz)

A gyulai református gyülekezeten belül van egy szokatlan nevű csoport, mely több mint tízéves múltra tekint vissza: az ÖFI. Ez a csoport – miként a neve is mutatja – a már nem egészen „ifi” korosztályt szólítja meg: elsősorban olyan fiatal felnőttekből áll, akik hétről-hétre összegyűlnek, hogy együtt keressenek választ az őket érintő kérdésekre a Biblia mentén. Az ÖFI valódi közösséget jelent mindazoknak, akik nyitottak az őszinte beszélgetésre, akik az egész heti tanulás vagy munka után fel akarnak töltődni egy vidám társaságban, vagy akik éppen támaszra szeretnének találni a nehézségeikben.

A találkozásaikat különféle, közösen szervezett programokkal teszik színesebbé (pl. filmnézés, kerti sütés, kirándulás), és fontosnak tartják, hogy a hitüket tettekkel is megéljék: már több alkalommal látogattak el a hajléktalanszállóra vagy idősekhez, de rendszeresen vállalnak feladatot a Szeretethíd önkéntes napjain, és szívesen segítenek a gyülekezeti szolgálatokban is, melyek során megtapasztalhatják, hogy milyen jó érzés feltétel nélkül adni.

A péntekenként 18 órától kezdődő alkalmaikra szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt kb. 18-35 éves korig.

És hogy mit is jelent pontosan az ÖFI rövidítés?

A hagyomány szerint Öreg Fiatalok, de van, aki a klasszikusabb Örök Fiatalokat ismeri, illetve igazán kifejezi a lényeget a legújabb magyarázat is: Örvendező Fiatalok Istennél!

“Mert ahogyan a test egy, bár sok tagja van, de a test valamennyi tagja, noha sokan vannak, mégis egy test, ugyanúgy a Krisztus is.”

(Pál 1. levele a korintusiakhoz)