Október 26-án a bibliaórán, majd október 27-én református iskolánkban Greizer Miklós misszionárius tartott beszámolót, aki feleségével együtt a Wycliffe Bibliafordítók kiküldetésében Tanna szigetén végeznek szolgálatot. Tanna Vanuatuban régebbi nevén: Új-Hebridákon található mely a Csendes-óceán délnyugati részén, Melanéziában, Új-Kaledóniától északkeletre, a Korall-tenger keleti szélén helyezkedik el.

A misszionárius beszámolt a kezdetekről, hogy feleségével és akkor1,5 éves ikergyermekeikkel 2015 januárjában a Pápua-Új Guineába utaztak, ahol egy 3 hónapos óceániai felkészítő tanfolyamon vettek részt. Megtanulták az ottani hivatalos nyelvet, majd 4 hetet egy kis faluban töltöttek nagyon egyszerű körülmények között, körülvéve egy teljesen idegen kultúrájú törzzsel, akik olyan nyelvet beszéltek, amiből kezdetben semmit sem értettek. Három hónap elteltével tovább utaztak végső szolgálati helyükre: az óceániai Vanuatu-szigetcsoport egy déli szigetére, Tannára, Lowaneai falujában.

Miklós testvérünk vetített képes előadásában bemutatta milyen körülmények között végzik szolgálatukat. Rámutatott Isten hatalmára, gondviselő szeretetére és beszámolt küldetésükről, melynek célja, hogy az ott élők anyanyelvükön érthessék meg a Biblia üzenetét. Ennek eszköze az elkészült bibliafordítások és énekeskönyvek digitalizálása.

Istennek adunk hálát szolgálatukért és hordozzuk imádságban életüket!

  Baráth Andrea
intézményi lelkész