Segítő munkakörben dolgozó szakembereknek indít továbbképzést a Magyar Református Egyház Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió Drogterápiás Otthona március 18–22. között Ráckeresztúron. Olyan, hazánkban még nem mindenhol elterjedt módszert sajátíthatnak el a résztvevők, amely a szeretet, a tisztelet és az elfogadás erejével segíti a nehéz helyzetbe került, szociális intézményekben élő embereket.

A kanadai gyökerű fejlesztő programban az érintettek – mind a szakemberek, mind a gondozottak – könnyebben kifejezhetik érzéseiket. Önállóbb életet alakíthatnak ki, és jobb kapcsolatot ápolhatnak környezetükkel.

A képzés során nagy hangsúlyt fektetnek a drogfüggők visszavezetésére a mindennapi életbe, de számos más terápiás közösségben is alkalmazhatók az ismeretek, így például a pszichiátriaibeteg- és a hajléktalanellátásban, lakóotthonokban, gyermekek, családok átmeneti otthonában, javítóintézetekben, rehabilitációs otthonokban, kollégiumokban. A szervező Református Drogmisszió munkatársainak felhívása szerint legfőbb érték a szeretet, a tisztelet és az elfogadás. Terápiás eszköz a pozitív, tiszteletet tükröző kommunikáció.

Az önköltséges tanfolyamért kreditpontokat kapnak a jelentkezők.

A tanfolyam helyszíne: 2465 Ráckeresztúr, Dózsa utca 4. További információkat a www.drogterapia.hu oldalon találhatnak az érdeklődők.

Forrás: https://reformatus.hu/

Fotó: MRE Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió