A Magyar Református Szeretetszolgálat idén is meghirdeti “Szeretetdoboz” című, tartós élelmiszergyűjtő adventi programját. Célunk, hogy idén karácsonykor is több ezer, nehéz körülmények között élő család ünnepét tehessük szebbé.

Sok ezer család számára nem az a kérdés, hogy mi lesz az ünnepi menü karácsonykor, hanem hogy egyáltalán lesz-e mit az asztalra tenni. Miattuk hívtuk életre Szeretetdoboz címet viselő akciónkat, hogy az adventi időszakban nagycsaládosokat, időseket, betegeket és mélyszegénységben élőket segíthessünk tartós élelmiszercsomagokkal.

Mi az a Szeretetdoboz? A Szeretetdoboz környezetbarát anyagokból készült, többször felhasználható adománydoboz, mivel ragasztószalag nélkül is záródik, így környezetünket is óvjuk, miközben segítünk. Miután az adománya célba ért, a dobozt más újra meg tudja tölteni. A doboz terhelhetősége: maximum 15 kg.

Mit tegyünk a Szeretetdobozba? Legalább fél éves szavatossággal rendelkező tartós élelmiszert: cukrot, olajat, konzervet, lisztet, kakaót, teát, fűszereket, édességet, száraz tésztát, kekszet, ketchupot, mustárt, majonézt.

Örömmel fogadnak továbbá tisztálkodási- és tisztítószereket: mosószert, öblítőt, fogkrémet, gyermek és felnőtt pelenkát, sampont, tusfürdőt.

Külön köszönet, ha adományozás során gondolnak az étel intolarenciával küzdőkre, és cukor- vagy gluténmentes termékeket is helyeznek a Szeretetdobozba, mint például édesítőszert, cukormentes kekszet, gluténmentes tésztát.

A dobozok átvehetők november 3-tól a lelkészi hivatalban és leadhatók december 10-ig.