Istennek adunk hálát, hogy április 29-én két év járványhelyzet miatti kényszerszünet után újra megrendezésre került a „Ne szóljon igéd hiába” elnevezésű Országos Bibliai Történetmondó Versenyünk. 21. alkalommal népesítették be iskolánkat és templomunkat az ország több részéről érkezett vendégek. Ugyan a szokásosnál kevesebben, de így is 150 fő vett részt ezen a rendezvényen. Reggel 8 órától vendégvárással és regisztrációval vette kezdetét a verseny napja. Minden érkezőt ajándékkal és megterített asztallal várt a Magvető iskola.

A 10 órakor kezdődő nyitó áhítatnak templomunk adott otthont, ahol Baráth Andrea intézményi lelkész köszöntése és hálaadó imádsága után, Baráth János lelkész rövid áhítata segített elcsendesedni, Istenre figyelni és lelkileg ráhangolódni a napra. Varga Ottó igazgató köszöntőjében elmondta: nagy megtiszteltetés, hogy minden évben népszerű a verseny a nevezők között és felhívta a figyelmet arra, hogy a Biblia a legfontosabb könyv, amelyet valaha írtak. Iskolánk énekkarának szolgálata megörvendeztette nem csak a versenyzők, de az őket kísérő lelkészek, hitoktatók, pedagógusok és szülők szívét is. A versennyel kapcsolatos információkat Schriffertné Szigeti Judit tanító-hitoktató ismertette, majd 11 órakor megkezdődött a verseny.

A nyolc korosztályban versenyző diákok az ország református iskoláiból érkeztek, akik idén is egy ó- és egy újszövetségi történetet tanultak meg. Előadásukat szakmai zsűrik értékelték, akik hitoktatókból, lelkészekből és magyar szakos pedagógusokból álltak. Verseny központi témája: „Hegyek a Bibliában”, melynek mottója a jól ismert Ige volt: Tekintetem a hegyekre emelem: Honnan jön segítségem? Segítségem az Úrtól jön, aki az eget és a földet alkotta. (Zsoltárok 121, 1-2)

A délutáni eredményhirdetés közös énektanulással kezdődött, majd a díjak átadására került sor. Mindenki izgatottan várta, hogy ki lesz az első, második és harmadik helyezett.  Jó volt látni, hogy a református iskoláink hogyan örülnek nem csak a saját, hanem a másik iskola eredményeinek is. Az alkalom iskolánk pedagógusainak áldáskívánó énekszolgálatával zárult.

A visszajelzések alapján ismét jól sikerült megszervezni a versenyt. Isten áldja meg minden szervező, segítő és résztvevő életét.

Baráth Andrea
intézményi lelkész