Több mint 8000 kilométert utazott a Koreai Presbiteriánus Egyház Nőszövetségi Énekkara, hogy Közép-Európában missziói kóruskörútra induljon. A turné állomásai között szerepel Debrecen is – június 26-án (szerdán) 18 órakor a Református Nagytemplomban ad ingyenes koncertet a távol-keleti énekkar.

Az első koreai presbiteriánus gyülekezeteket 1885-ben alakították, amikor az első misszionárius, Underwood tiszteletes Koreába érkezett. Őt hamarosan egyre több misszionárius követte, akik életüket az evangélium terjesztésének szentelték. A gyülekezet 63 női tagja megalapította az első női egyesületet 1898-ban, ezzel elindítottok egy missziói alapot.

A Koreai Presbiteriánus Nők Országos Szervezetét nem befolyásolták a nemzet megpróbáltatásai, mint például  a japán megszállás vagy a koreai háború. A Szervezet csak az evangélium terjesztésére, az oktatásra, a művelődésre, a misszióra fókuszált, részt vett a függetlenségi mozgalmakban, erőt gyűjtöttek a templom rekonstrukciójához, a nők iránti jóindulatú hozzáálláshoz, a missziói tudatossághoz és a hazafias gondolkodásmódhoz.

A szervezet működését 1992 óta egy kórus is színesíti, azzal a céllal, hogy a Koreai Presbiteriánus Nők Országos Szervezete által tartott zenés áhítatokon szolgáljanak énekükkel.  A 70 fős kórus rendszeresen lép hazájában, Európában és Amerikában is

Koreai Presbiteriánus Egyház Nőszövetségi Énekkara

Időpont: 2019. június 26. (szerda) 18 óra

Helyszín: Debreceni Református Nagytemplom

A belépés díjtalan!