Hatalmas vihar csapott le csütörtök délután az ország keleti részére. A legnagyobb pusztítás Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét, Kisvárda környékét érte. A vihar kidőlt fákat, villanyoszlopokat, megrongált épületeket, összetört autókat, leszakított tetőket hagyott maga után. A megyei közgyűlés elnöke, Seszták Oszkár a Magyar Református Szeretetszolgálathoz fordult segítségért. A Magyar Református Szeretetszolgálat országos gyűjtést hirdet a viharkár érintettjeinek.

Villámcsapás szerűen érkezett június 27-én a pusztító vihar Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére. Ami eleinte könnyű nyári zápornak tűnt, rövid időn belül komollyá fordult: több mint 26 000 fogyasztói helyszínen még most sincs áram a megyében, 31 épület lakhatatlanná vált, 80 főnek azonnal el kellett hagynia az otthonát. A hatóságok eddig 591 káresetet tudtak felszámolni, de további 800 eset felszámolásán még dolgoznak. A környék valamennyi hivatásos és önkéntes tűzoltója szolgálatot teljesít ezekben az órákban is.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat közgyűlésének elnöke, Seszták Oszkár, valamint Román István kormánymegbízott a Magyar Református Szeretetszolgálathoz fordult segítségért.

Kérelmükben leírták: ebben a természeti csapásban a magyar lakosság összefogására van szükségük, hiszen önállóan teljesen kilátástalannak tűnik helyzetük.

A viharkár érintettjei számára június 28-án országos adománygyűjtést hirdet a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány. Bármilyen kis összeg nagy segítséget jelent, hiszen több száz család otthona szenvedett kárt a hirtelen lesújtó, pusztító erejű viharban.

Az adományokat az alábbi módon lehet eljuttatni a Magyar Református Szeretetszolgálat számára:

Bankszámlaszám: 10702019-85008898-51100005 (CIB Bank)

Közlemény rovatban kérjük feltüntetni: „Viharkár”

Nemzetközi bankszámlaszám: HU04-1070-2019-8500-8898-5010-0002

SWIFT-kód: CIBH HU HB

Adományvonal: 1358 (egy hívás/SMS 250 forint adományt jelent)